Споразумението беше постигнато с активното посредничество на Египет, информира БТА.  Според

...
Споразумението беше постигнато с активното посредничество на Египет, информира БТА. 
Според
Коментари Харесай

Израел и палестинските групировки в ивицата Газа се споразумяха за прекратяване на огъня

Споразумението беше реализирано с дейното ходатайство на Египет, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Според телевизия " Ал Джазира " интернационалните медиатори са показали нова формула за взаимно преустановяване на огъня, която включва " преустановяване на нападенията против цивилни жители и бомбардировките на жилищни здания ".

От 9 май израелската войска организира интервенция " Щит и стрела " в линията Газа, като нанася удари по военни обекти на " Ислямски джихад ". Тази интервенция стартира в отговор на масирания обстрел на еврейската страна седмица по-рано. По данни на здравното министерство в бранша, от началото на новата вълна израелски офанзиви в Газа от вторник до в този момент са убити над 30 палестинци и към 150 са ранени. 

Белият дом приветства новината за преустановяване на огъня сред израелската войска и въоръжените палестински групировки в линията Газа и ролята на египетското държавно управление в договарянията. 

" Американските представители работиха в тясно съдействие с районните сътрудници, с цел да реализиран това решение, с цел да се избегне нова загуба на човешки живот и да се възвърне спокойствието по едно и също време за палестинците и за израелците ", съобщи говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер. 

След началото на влизането в действие на прекратяването на огъня, бяха изстреляни няколко ракети от линията Газа, само че жертви не е имало, осведоми Франс прес. ДПА оповестява за пукотевица в линията Газа. Сирени и гърмежи са се чули и в региона на Тел Авив. Трима израелци са били ранени, до момента в който са отивали към бомбоубежищата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР